Poliţia spaniolă a făcut uz de gloanţe de cauciuc duminică, într-o intersecţie din Barcelona, anunţă Reuters, citând El Periodico, incidentele având loc în contextul referendumului pentru independenţa Cataloniei şi al intervenţiei forţelor de ordine pentru a bloca procedul de votare. De asemenea, conform serviciilor de urgenţă catalane, 38 de persoane au suferit răni minore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai mulţi martori au declarat că poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc", la intersecţia a două străzi din Barcelona, a scris ziarul pe site-ul său.

Conform serviciilor de urgenţă catalane, 38 de persoane au fost rănite, cele mai multe având răni minore, în urma acţiunilor poliţiei.

Forţele de ordine au intrat  şi într-o secţie de vot din Girona cu câteva minute înainte ca liderul catalan Carles Puigdemont să vină să voteze. Poliţiştii au fost întâmpinaţi de oameni care, cu pumnul ridicat, au cântat imnul catalan.

Poliţişti dotaţi cu scuturi s-au confruntat în Barcelona cu sute de alegători, în timp ce mulţimea scanda "Suntem un popor al păcii!". În zonă au fost trimise vehicule blindate şi o ambulanţă.

 

 

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost declarat ilegal de Guvernul central de la Madrid, care afirmă că, în conformitate cu prevederile Constituţiei, statul are caracter indivizibil şi a trimis mii de poliţişti în Catalonia pentru a împiedica votul, închizând secţiile de vot şi confiscând urne şi buletine de vot.

 

Votul la referendum a început la ora locală 9.00  şi ar fi urmat să se desfăşoare în 2.300 de secţii de votare, însă autorităţile centrale au anunţat sâmbătă că au închis mai mult de jumătate dintre acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.