Ministerul mexican al Sănătăţii a raportat aproximativ 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore şi peste 250 de decese, un record de la începutul epidemiei în ţara latino-americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifrele anunţate joi sunt 1.982 de noi cazuri şi 257 de decese, potrivit The Guardian. Informaţiile vin la o zi după ce cea mai populată ţară din America de Sud, Brazilia, a raportat cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus şi decese provocate de Covid-19 în decurs de 24 de ore.

Mexic este doua cea mai mare ţară din America Latină, cu peste 126 de milioane de locuitori.

Aici au fost înregistrate oficial 29.616 cazuri şi 2.961 de decese provocate de Covid-19. Din totalul celor diagnosticaţi, peste 17.000 au fost declaraţi vindecaţi.

Guvernul a spus că numărul real al contaminărilor este cu mult mai mare decât cel al cazurilor confirmate.

Oficialii cer oamenilor să practice distanţarea socială, au închis principala piaţă de flori din Ciudad de Mexico, cu câteva zile înainte de Ziua Mamei, care va fi sărbătorită duminică, dar şi cimitirele, locuri unde oamenii tind să se adune în număr mare cu această ocazie. Mai mult, ei au sugerat mutarea sărbătorii în luna iulie.

Ziua Mamei este una dintre cele mai importante sărbători în Mexic. Anul acesta, coincide cu ceea ce oficialii din Sănătate spun că este săptămâna de vârf privind epidemia.

La fel ca în Brazilia, autorităţile mexicane au impus târziu măsuri de prevenţie a răspândirii noului coronavirus. La jumătatea lunii martie, avertizau că pandemia ar putea dura tot anul şi aveau în vedere înăsprirea măsurilor. În acelaşi timp, preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador se afla în turneu naţional, întâlnindu-se cu mii de oameni. Starea de urgenţă a fost decretată abia pe 30 martie.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 3,8 milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 270.000 de decese. Statele Unite sunt naţiunea cea mai afectată, cu o treime din totalul contaminărilor şi peste 76.000 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.