Autorităţile indiene şi cele thailandeze au raportat miercuri cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 înregistrat în decurs de 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a confirmat 184.000 de noi cazuri, potrivit The Guardian. Recordul anterior era de 168.900. Astfel, totalul infecţiilor a depăşit 13,87 de milioane.

Au fost înregistrate cel puţin 1.027 de decese asociate, iar bilanţul a ajuns la 172.085.

India, mare exportatoare de seruri anti-Covid, accelerează aprobările de vacccinuri pentru cele care au fost autorizate de ţările occidentale şi de Japonia, creând condiţiile pentru posibile importuri de vaccinuri ale Pfizer, Johnson & Johnson şi Moderna, din cauza creşterii numărului de infectări.

India are cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi a exportat zeci de milioane de doze înainte de creşterea cererii pe piaţa internă, care a dus la un deficit în unele state ale sale.

Un record de contaminări pentru ultimele 24 de ore a fost înregistrat şi în Thailanda, cu 1.335 raportate miercuri. Pentru acelaşi interval de timp, nu au fost înregistrate decese. Totalul infecţiilor a ajuns la 35.910, iar bilanţul deceselor este de 97.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 137,4 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi aproximativ 3 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.