Guvernul Republicii Democrate Congo (RDC) a ordonat, sâmbătă seară, evacuarea oraşului Goma, după erupţia vulcanului Nyiragongo, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lava a izbucnit din vulcanul Nyiragongo în cerul nopţii formând un nor gros portocaliu peste Goma, care are o populaţie de două milioane de locuitori.

Mii de locuitori panicaţi fugeau pe străzi, mulţi pe jos. Înainte de anunţul Guvernului de evacuare, oamenii au fugit în Rwanda, iar unii spre terenuri mai înalte din vestul oraşului. Autorităţile ruandeze au declarat că aproximativ 3.000 de persoane au trecut deja oficial din Goma. Acestea vor fi găzduite în şcoli şi lăcaşuri de cult.

Vulcanul, situat la 10 km de Goma, a erupt ultima dată în 2002, ucigând 250 de persoane şi lăsând 120.000 de persoane fără adăpost.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.