Războiul din Fâşia Gaza va continua în pofida unui acord privind eliberarea ostaticilor, anunţă marţi seara premierul israelian benjamin Netanyahu, relatează Reuters, CNN şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El anunţă că ostaticii ar urma să fie eliberaţi în etape şi evocă o ”decizie dificilă” cu privire la acceptarea unui acord în vederea eliberării ostaticilor.

El consideră însă că o acceptare a acordului este ”decizia bună”.

Preşedintele american Joe Biden a contribuit la ”îmbunătăţirea cadrului care vă este propus (...) în vederea includerii mai multor ostatici cu un cost mai mic”, a declarat el într-o reuniune care urmează să conducă la o decizie asupra acordului.

Familiile ostaticilor au cerut ca toţi cei ţinuţi ostatici să fie eliberaţi.

Benjamin Netanyahu a îndemnat întregul Guvern să susţină acest acord în vederea unui schimb de deţinuţi palestinieni în Israel cu ostatici ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.

El a anunţat că forţele de securitate susţin acordul, dar războiul împotriva Hamas va continua.

”Ne aflăm, în această (marţi) seara, în faţa unei decizii dificile: toate forţele de securitate susţin (acordul) pe deplin”, declară premierul israelian într-o înregistrare video de la începutul reuniunii.

”Ei au înţeles că efortul de război nu numai că nu va face rău, ci din contră, acest lucru va permite Tsahalului să se pregătească pentru continuare luptei. Şi aş vrea să fiu clar, încă o dată: războiul continuă, războiul va continua până când ne vom atinge toate scopurile; să eliminăm Hamas, să ne aducem înapoi ostaticii, să ne asigurăm că, după (aneantizarea) Hamas, (Fâşia) Gaza nu va mai fi o ameninţare la adresa israelului, că nu va mai exista niciun element care să susţină terorismul, care să-şi educe copiii în teroare şi care să ameninţe statul Israel”, a declarat el.

Guvernul israelian se exprimă prin vot asupra unui plan care opreşte ofensiva israeliană în Fâşia Gaza timp de mai multe zile, în schimbul eliberării a 50 dintre cei 240 de ostatici ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.

Israelul s-a angajat să continue războiul până la distrugerea capacităţilor militare ale Hamas şi întoarcerea acasă a tuturor ostaticilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.