Ucraina a tras sâmbătă rachete de croazieră asupra unui şantier naval de pe coasta de est a peninsulei Crimeea, anexată de Rusia, a confirmat duminică guvernul rus. Focul a avariat o navă şi a provocat căderea de resturi pe un chei, au recunoscut autorităţile ruse. De la lansarea contraofensivei sale împotriva forţelor Moscovei în această vară, Kievul şi-a intensificat atacurile în peninsulă, vizând flota rusă din Marea Neagră, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 4 noiembrie, armata ucraineană a tras 15 rachete de croazieră asupra şantierului naval B.E. Butoma (Zaliv) din oraşul Kerci", a declarat duminică Ministerul rus al Apărării, potrivit presei de stat. "Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 13 dintre rachetele de croazieră", a adăugat ministerul, precizând că "o navă aflată în fabrică a fost avariată după ce a fost lovită de o rachetă de croazieră inamică". Ministerul nu a precizat gravitatea avariilor suferite de navă şi nici numele navei atacate.

De asemenea, resturi de la rachetele doborâte au căzut pe un chei din apropiere, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat guvernatorul din peninsulă, Serghei Aksionov, numit de Moscova. Podul din apropiere, dintre Crimeea şi Rusia continentală, care a fost deja vizat de forţele ucrainene, a fost închis pentru scurt timp sâmbătă din motive necunoscute. "În seara zilei de 4 noiembrie, forţele armate ucrainene au efectuat cu succes lovituri împotriva infrastructurii maritime şi portuare a şantierului naval Zaliv din oraşul Kerci, ocupat temporar", a anunţat sâmbătă armata ucraineană.

Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleschuk, a declarat sâmbătă seară că un transportor de rachete de croazieră Kalibr a fost staţionat la şantierul naval şi le-a mulţumit piloţilor pentru loviturile, pe care le-a calificat drept "reuşite". De la lansarea contraofensivei sale împotriva forţelor Moscovei în această vară, Kievul şi-a intensificat atacurile în peninsula de la Marea Neagră, pe care Rusia a confiscat-o în 2014. În septembrie, Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre din oraşul-port Sevastopol din Crimeea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.