Armata rusă a revendicat, sâmbătă, capturarea unui sat din nord-estul Ucrainei, unde trupele Moscovei atacă de mai multe săptămâni, spre deosebire de frontul din sud, unde se apără de o contraofensivă ucraineană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În sectorul Kupiansk, satul Novosselivske (...) a fost eliberat datorită acţiunilor competente şi profesioniste ale unităţilor ruseşti”, a transmis Ministerul Apărării pe Telegram. Satul a fost recucerit de la forţele ruseşti de către ucraineni în decembrie 2022.

Vineri, armata ucraineană a declarat că se confruntă cu atacuri ruseşti în sectoarele Kupiansk, Liman şi Svatove, în partea de nord-est a frontului. „Numărul de atacuri inamice a crescut. Au loc lupte violente”, a declarat pe Telegram viceministrul ucrainean al Apărării Ganna Maliar. Potrivit acesteia, obiectivul Rusiei este de a „deturna” forţele ucrainene spre aceste zone şi de a „sparge apărarea”.

„În sectorul Kupiansk, inamicul şi-a stabilit obiectivul de a recâştiga teritoriul pierdut în toamna trecută”, când o contraofensivă ucraineană fulgerătoare a forţat trupele ruseşti să se retragă dincolo de râul Oskil.

În acest sector, armata rusă a afirmat sâmbătă că a „desfăşurat acţiuni ofensive pe un front larg”, ceea ce i-a permis să-şi „îmbunătăţească” poziţiile. La sfârşitul lunii iulie, trupele ruseşti au afirmat deja că au cucerit oraşul Serguiïvka, în apropiere de Liman.

De la începutul lunii iunie, armata ucraineană a desfăşurat o vastă contraofensivă în sud şi în est, stimulată de livrările de arme occidentale. Cu toate acestea, acest asalt se confruntă cu puternice linii de apărare ruseşti şi nu a capturat până acum decât câteva sate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.