Raiffeisenbank (RBI), una dintre ultimele bănci internaţionale prezente în Rusia, anunţă joi că vrea să obţină ”vânzarea sau sciziunea” filialei sale ruse, la mai bine de un an de la primele sancţiuni impuse sectorului bancar rusesc din cauza Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul RBI va continua să facă să avanseze potenţiale tranzacţii care să antreneze vânzarea sau sciziunea Raiffeisenbank Rusia şi deconsolidarea Raiffeisenbank Rusia în Grup”, anunţă într-un comunicat banca.

Ea precizează că se aşteaptă la o ”reducere suplimentară a activităţii sale comerciale” în Rusia.

”Vom menţine câteva activităţi, pentru a îndeplini condiţiile necesare păstrării licenţei noastre”, precizează grupul, prezent din 1996  în Rusia, unde are peste 9.000 de angajaţi.

În ianuarie, Birorul de Control al Activelor Străine (OFAC) din cadrul Departamentului american al Trezoreriei, a cerut RBI să răspundă unei serii de întrebări în legătură cu acest subiect.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat menţinerea activităţilor băncii austriece - care rămâne unul dintre cele mai importante grupuri bancare din Rusia.

Din cauza Războiului rus din Ucraina, multe întreprinderi au decis mai mult sau maii puţin rapid să părărsească Rusia.

Banca franceză Société Générale şi-a anunţat dezangajarea la jumătatea lui aprilie 2022. Expusă cu 18,6 miliarde de euro, ea şi-a cedat atât întreaga participaţie în cadrul Rosbank, unul dintre numele grele ale sectorului financiar rus, cât şi fialialele de asigurări din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.