Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate al preşedintelui ales al Republicii Moldova Maia Sandu au depus miercuri o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pe fondul protestelor faţă de proiectul de buget pe 2021 organizate de la Parlament de agricultori, care afirmă că acest proiect duce la distrugerea agriculturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Fermierii au urcat miercuri cu tractoarele pe scările de la Parlament şi au încercat să înainteze spre intrarea în clădire.

S-au produs altercaţii între agricultori şi poliţişti, iar forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene, conform Deschide.md.. Circulaţia pe bd. Şt. cel Mare a fost blocată. 

Deputaţii PAS Mihai Popşoi, Dan Perciu şi Petru Frunze au ieşit în faţa protestatarilor, iar Popşoi a anunţat în faţa agricultorilor care protestează faţă de proiectul de buget iniţiat de Guvernul Chicu că PAS şi Platforma DA depun moţiune de cenzură împotriva Executivului, potrivit Deschide.md.

Ulterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunţat că moţiunea de cenzură a fost semnată de 34 de deputaţi şi a fost depusă la secretariatul Parlamentului.

Mai mulţi reprezentanţi ai agricultorilor au intrat în Parlament împreună cu deputaţi ai Platformei DA şi PAS. Aceştia au cerut să discute cu liderii fracţiunilor parlamentare, iar între timp, la Parlament, au venit întăriri ale forţelor de ordine.

„Dacă mai aveţi demnitate, ca oameni, schimbaţi lucrurile. De pe 27 iulie cerem ajutor. Oameni care lucrează până la 10 ha n-au primit niciun leu, dar trebuie să plătească taxa TVA. (...) Noi lunar suntem nevoiţi să plătim dobânzi, când n-avem cu ce achita salariiile oamneilor. Dacă ne-am permis să ne luăm un tractor de sute de mii de euro, înseamnă că am lucrat pentru el şi că vrem performanţă, agricultură fumoasă. Aceşti 3000 lei trebuie puşi în buget şi aprobaţi. Astăzi trebuie făcut acest lucru. Noi de aici nu o să plecăm. Trebuie terminate şmecheriile cu amânări până la 1 iulie”, le-a transmis deputaţilor Sergiu Stefanco, fermier, citat de Deschide.md.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.