Qatarul, o putere care a jucat un rol cheie în eforturile de eliberare a ostaticilor capturaţi de Hamas, consideră că aceştia pot fi eliberaţi „foarte curând” datorită discuţiilor în curs, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, pentru ziarul german Welt am Sonntag, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medierea autorităţilor de la Doha a jucat un rol cheie în eliberarea, vineri seară, a doi ostatici americani care fuseseră reţinuţi după atacul grupului militant palestinian împotriva Israelului din 7 octombrie, statul din Golf adăugând că este în discuţii cu Israelul şi Hamas.

"Nu vă pot promite că acest lucru se va întâmpla astăzi sau mâine sau pouimâine. Dar suntem pe o cale care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor", a precizat Majed Al-Ansari.

„În prezent lucrăm la un acord în baza căruia toţi ostaticii civili vor fi eliberaţi”, a adăugat el.

Israelul acfirmă că 203 de persoane -- israelieni, cetăţeni cu dublă cetăţenie şi străini -- au fost răpite de oameni înarmaţi ai Hamas. Cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.