Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze o vizită în China, în vederea unor discuţii la nivel înalt, anunţă miercuri un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în a doua zi a summitului NATO de la Vilnius, în Lituania, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data acestei vizite urmează să fie stabilită, anunţă Peskov.

Pe agenda reuniunii se află cooperarea comercială şi economică, dar şi probleme la nivel global, anunţă el.

”Subiectele sunt destul de volumminoase, nineînţeles, în primul rând comerţul bilateral şi cooperarea economică, dar este important şi un schimb de opinii pe tema situaţiei în lume, în diverse regiuni, care au importantă specială pentru fiecare dintre ţările noastre”, a declarat Peskov într-o conferinţă de presă telefonică obişnuită.

El subliniază asupra potenţialului unei ”interacţiuni constructive” între Rusia şi China, în baza ”viziunii lor comune asupra relaţiilor internaţionale”.

China refuză să condamne invazia Ucrainei de către Rusia şi să îndemne la retragerea armatei ruse de pe teritoriul ucrainean.

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit ultima oară cu omologul său rus Vladimir Putin la Kremlin, în martie, când şi-au promovat relaţiile strânse şi viziunile strategice comune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.