Preşedintele rus Vladimir Putin a transferat GROM, o unitate a Forţelor Speciale din cadrul Ministrului rus de Interne în subordinea Gărzii Naţionale ruse (Rosgvardia), care-i va permite o desfăşurare pe front, în Războiul din Ucraina, anunţă marţi un parlamentar din partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin, Aleksandr Hinştein, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin decizia preşedintelui Unitatea GROM este transferată Gărzii Naţionale ruse cu personalul şi întreaga infrastructură”, adică, între altele, armament, echipament special, muniţie, bunuri materiale, a anunţat luni, într-o postare pe Telegram, Hinştein.

”Toţi angajaţii Unităţii GROM, în baza propriei lor decizii, sunt transferaţi să activeze în Garda Naţională rusă”, adăuga el.

”Acest lucru arată rolul-cheie al Gărzii Naţionale în apărarea securităţii interne a ţării”, sublinia alesul.

Hinştein a subliniat că GROM nu a putut să lupte în Ucraina pentru că făcea parte din ministerul rus de Interne.

Transferul unităţii în cadrul Rosgvardia oferă Moscovei posibilitatea să desfăşuare 7.000 de oameni în Ucraina.

”În condiţiile operaţiunii militare speciale, atunci când Echipa Specială de Reacţie Rapidă şi OMON (Unitatea Mobilă cu Scopuri Speciale a Rosgvardia) sunt implicate direct în luptă în prima linie, toate acestea au ridicat probleme serioase şi cu siguranţă nu au adus victoria mai aproape”, a sublniat el.

Putin a luat această decizie la câteva săptămâni după ce s-a întâlnit cu conducerea Ministerului Apărării, Gărzii Nţaionale ruse, FSB şi Ministerului de Interne, în urma unei tentative de lovitură în forţă a grupării paramilitare ruse Wagner, la 24 iunie,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.