Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că cei doi bărbaţi acuzaţi că au încercat să îl asasineze pe fostul spion rus care lucra pentru britanici, Sergei Skripal, nu sunt infractori, ci simpli civili, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la un forum economic în oraşul rus Vladivostok, Putin a afirmat că Rusia i-a identificat pe cei doi bărbaţi şi că speră că îşi vor spune singuri povestea publicului.

„Ştim cine sunt, i-am găsit. Sper că ei vor veni singuri şi vor spune tot. Aşa ar fi cel mai bine pentru toată lumea. Nu este nimic special aici, nimic criminal, vă asigur. Vom vedea în viitorul apropiat”, a declarat Putin.

Săptămâna trecută, Marea Britanie i-a numit pe Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov ca fiind cei doi responsabili pentru otrăvirea lui Sergei Skripal şi a fiice sale, Yulia.

Marea Britanie a informat că bărbaţii sunt suspectaţi că fac parte din serviciile secrete ruse iar operaţiunea lor ar fi fost „cel mai probabil” aprobată de guvernul rus.

Sergei Skripal şi fiica sa au supravieţuit atacului cu novichok, însă o altă femeie care a fost expusă la o sticlă care conţinea neurotoxina a murit în iulie.

După incidentul de pe 4 martie, Marea Britanie şi alte zeci de ţări au expulzat 150 de spioni ruşi. Drept răspuns, Rusia a expulzat mai mulţi diplomaţi ale ţărilor respective.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.