Rusia este pregătită să caute modalităţi de a ajunge la soluţionarea paşnică a situaţiei privind Ucraina în ppofida tendinţei Occidentului de a acţiona exclusiv în propriile interese în orice conflict internaţional, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu liderii naţionali africani, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au uitat că au distrus situaţia din Sudan? Au uitat ce au făcut în Siria? Nu le-ar putea păsa mai puţin de Carta ONU, îşi amintesc de dreptul internaţional doar atunci când cred că aceste instrumente ar putea fi folosite împotriva cuiva – Rusia , în acest caz. Ei nu vor realiza nimic, acest lucru este prea primitiv. Dacă doresc ca cineva să respecte Carta ONU şi alte acte de drept internaţional, ar trebui să depună efort pentru a respecta ei înşişi aceleaşi norme. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vrem şi nu căutăm o rezolvare paşnică a vreunui conflict”, a spus Putin.

Adresându-se liderilor africani, preşedintele rus le-a spus: „Abordarea dumneavoastră, ideile voastre – toate acestea rezonează cu punctele planului de pace chinez pentru reglementarea ucraineană, prezentat în februarie”.

El a menţionat că autorităţile ucrainene „au prezentat un temei juridic special care interzice negocierile cu Rusia”.

„Noi, de partea noastră, nu am respins niciodată negocierile, am spus întotdeauna că suntem pregătiţi pentru continuarea dialogului”, a subliniat Putin.

Putin a reiterat că Rusia „şi-a declarat întotdeauna în mod public disponibilitatea pentru negocieri”.

El a subliniat că „proiectul de tratat [de pace] a fost negociat efectiv” mai devreme.

"Dar după retragerea forţelor noastre de la periferia Kievului - şi ni s-a cerut să facem acest lucru pentru a crea condiţii pentru semnarea acordului final - autorităţile de la Kiev au dezavuat toate acordurile anterioare", a spus el.

"De aceea, cred că mingea este total în terenul lor. Nu voi spune detaliile a ceea ce am negociat acum, nu ar fi potrivit. Cu toate acestea, nu toţi ştiu asta şi ştim foarte bine că Kievul şi-a obţinut independenţa. în timpul dizolvării Uniunii Sovietice, bazată pe declaraţia de independenţă, iar această declaraţie afirmă clar că Ucraina este un stat neutru.Acest lucru este de importanţă principală pentru noi; nu este foarte clar pentru noi de ce Occidentul a început să atragă Ucraina în NATO”, a concluzionat Putin, adăugând că, în opinia Moscovei, aceasta reprezintă o ameninţare fundamentală la adresa intereselor Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.