Preşedintele rus Vladimir Putin promite să retrezească la viaţă gloria spaţială a Rusiei printr-o suplomentare a fondurilor alocate dezvoltării tehnicilor de vârf în domeniul rachetelor cu rază lungă de acţiune, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul urmează să aloce mai mulţi bani dezvoltării unor noi rachete şi să introducă stimulente în favoarea lucrătorilor din industria spaţială, a promis Putin vineri, într-o vizită la producătorul de rachete Energomaş.

Liderul de la Kremlin a vizitat întreprinderea de Ziua Cosmonauţilor, prin care Rusia marchează zborul lui Iuri Gagarin în spaţiu, la 12 aprilie 1961, drept primul zbor al omului în spaţiu.

Putin a anunţat că Kremlinul va aloca 25 de miliarde de ruble (aproximativ 388 de milioane de dolari) în vederea construirii unui centru naţional spaţial la Moscova, care să găzduiască oficiali de rang înalt în domeniul spaţial şi laboratoare de cercetare.

Industria spaţială rusă a suferit, în ultima perioadă, o serie de eşecuri, care i-a afectat nişa pe piaţa comercială a lansării de sateliţi comerciali.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.