Preşedintele rus Vladimir Putin nu este serios în intenţiile sale de a neocia cu Ucraina, acuză secretarul de Stat american Antony Blinken în audieri, marţi, în Comisia Afacerilor Externe din cadrul Senatului american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nou n-am văzut niciun semn, până acum, că preşedintele (rus) Vladimir Putin este serios în privinţa unor negocieri semnificative”, denunnţă şeful diplomaţiei americane.

Statele Unite vor susţine autorităţile ucrainene în eforturile lor diplomatice în vederea negocierii unui acord de pace, anunţă Blinken..

”Obiectivul nostru este să ne asigurăm că ele (autorităţile ucrainene) au capacitatea de a respinge agresiunea rusă şi de a-şi consolida poziţia la o eventuală masă de negocieri”, precizează el.

Antony Blinken răspunde astfel unei interpelăria senatorului republican Rand Paul, care se opune intervenţionismului american.

Rand Paul îl acuză pe preşedintele american Joe Biden de faptul că a contribuit la decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, prin faptul că a ”bătut toba unei primiri a Ucrainei în NATO”.

Însă secretarul de Stat american consideră că este ”clar”, din discuţii cu Rusia, înainte ca aceasta să invadeze Ucrainea, la 24 februarie, că critici ale lui Vladimir Putin cu privire la o aderare a Ucranei la NATO erau doar un pretext.

”Noi am încercat să discutăm serios cu (ruşii) despre aceste probleme”, a subliniat el.

”Era foarte clar, potrivit chiar vorbelor preşedintelui Putin, că acest lucru nu a fost niciodată despre o eventuală intrare a Ucrainei în NATO, ci despre faptul că el a crezut mereu că Ucraina nu merită să fie un stat suveran şi independent”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.