Vladimir Putin, Angela Merkel şi Emmanuel Macron au discutat despre o cooperare în domeniul vaccinurilor împotriva covid-19, inclusiv despre vaccinul rusesc Sputnik V, despre situaţia lui Aleksei Navalnîi şi Libia, anunţă Palatul Elysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au discutat în această videoconferinţă, marţi seara, despre o posibilă cooperare în domeniul vaccinurilor anticovid, în funcţie de progresele examinării vaccinului Sputnik V de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Angela Merkel şi Emmanuel Macron ”i-au atras atenţia preşedintelui Putin cu privire la situaţia (opozantului politic rus) Aleksei Navalnîi, cu privire la necesitatea respectării drepturilor acestuia, conform Convenţiei europene a drepturilor omului, şi sănătatea acestuia”.

Ei au cerut din nou ca ”Rusia să se angajeze în mod hotărât să stabilizeze armistiţiul în Ucraina” şi au cerut un ”dialog incluzător” în Belarus.

Liderii francez şi german şi-au exprimat dorinţa ca împreună cu Rusia ”să se folosească de toată greutatea lor în vederea unei favorizări a procesului de tranziţie” în Libia.

Ei au îndemnat, de asemenea, la o continuare a ajutării transfrontaliere a populaţiei siriene.

Cei trei lideri au convenit, de asemenea, să-şi ”coordoneze eforturile în vederea angajării unui dialog şi ca Iranul să revină cât mai rapid la respectarea obligaţiilor pe care şi le-a asumat” în domeniul nuclear.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.