Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina şi le-a spus că nu regretă lansarea aşa-numitei „operaţiuni militare speciale” în Ucraina, deşi le-a asigurat că le împărtăşeşte suferinţa, relatează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa rusă de stat a difuzat imagini preînregistrate cu întâlnirea pe care Putin a avut-o cu mamele soldaţilor, în care liderul de la Kremlin le spune să nu creadă tot ce văd la televizor sau citesc pe internet, avertizându-le că circulă multe „fake-uri” despre conflict.

În imagini, el este arătând stând cu un grup de mame în jurul unei mese pe care sunt ceşti cu ceai, prăjituri şi cupe cu fructe de pădure proaspete.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Foto: kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Putin le spune la un moment dat intelocutoarelor că el şi întreaga conducere rusă înţeleg şi împărtăşesc durerea celor care şi-au pierdut fiii luptând în Ucraina. „Înţelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu, mai ales pentru o mamă. Împărtăşim această durere”, afirmă Putin, care se aude respirând greu şi tuşeşte de câteva ori pentru a-şi drege vocea, notează Reuters.

El le-a spus însă că nu regretă lansarea operaţiunii împotriva Ucrainei, prezentând războiul ca un moment de cotitură, în care Moscova trebuie să ţină piept Occidentului. „Rusia a înfruntat în sfârşit o hegemonie occidentală arogantă după decenii de umilinţă în anii care au urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991”, le-a explicat Putin femeilor care stau la masă cu el.

Liderul de la Kremlin susţine că a vorbit cu soldaţi din prima linie şi mărturiseşte că personal a fost surprins de atitudinea şi starea bună de spirit a militarilor: „Am vorbit cu ei şi m-au surprins şi pe mine cu starea lor de spirit, cu atitudinea lor faţă de această chestiune. Nu se aşteptau la aceste apeluri din partea mea. Îmi dau toate motivele să spun că sunt eroi. Acest lucru este adevărat!” - le asigură Putin pe mamele soldaţilor de pe front.

Comentariile mamelor nu au fost prezentate în imaginile redate la televiziune, precizează „The Guardian”.

Foto: kremlin.ru
Foto: kremlin.ru
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.