Preşedintele rus Vladimir Putin îi îndeamnă miercuri pe ”ambii” beligeranţi, Israelul şi Hamasul, ”să minimizeze sau să reducă la zero” victimele civile, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin subliniază că lipsa unei soluţii cu două state a condus la actuala ”explozie de violenţă” în conflictul israeliano-palestinian.

”Israelul, aşa cum ştim, a fost creat, însă Palestina, ca stat independent şi suveran, nu a fost creată niciodată. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a subliniat Putin, la Moscova.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de violenţe tot mai mari şi a îndemnat la o minimalizarea a victimelor civile.

”Noi înţelegem că amărăciunea ambelor părţi este foarte mare, dar indiferent de nivelul amărăciunii ambelor părţi avem nevoie să depunem eforturi să minimizăm sau să reducem la zero pierderle în rândul populaţiei civile, femeilor, copiilor şi bătrânilor”, a îndemnat Putin.

”Dacă bărbaţii au decis să lupte între ei, atunci să lupte între ei. Lăsaţi copiii şi femeile în pace”, a subliniat el.

Vladimir Putin lansează aceste îndemnuri în timp ce continuă o campanie militară nemiloasă împotriva Ucrainei şi în timp ce este anchetat de Curtea Penală Internţaională (CPI) cu privire la crime împotriva umanităţii, între eltele acuzaţii cu privire la luarea civililor drept ţintă.

El a făcut aceste declaraţii în cursul unei sesiuni plenare a Forumului Internaţional ”Săptămâna Energiei Ruseşti”, la Moscova.

La eveniment a asistat premierul irakian Mohammed al-Sudani, sare se află într-o vizită în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.