Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus joi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, în Kazahstan, că Turcia este calea cea mai fiabilă a livrării gazelor naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) şi i-a propus să construiască ceea ce a numit un ”centru de aprovizionare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte acest hub (al gazelor naturale), pe care-l putem crea împreună, bineînţeles, el va fi totodată o platformă de furnizare, ci şi în vederea stabilirii preţului, pentru că este vorba despre o problemă foarte importantă - problema tarificării”, a declarat Vladimir Putin.

”În prezent, aceste preţuri sunt exorbitante. Noi am putea să le reglementăm cu uşurinţă la nivelul normal al pieţei, fără nicio conotaţie politică”, a  subliniat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a sugerat miercuri, mai înâi, la un forum energetic, la Moscova, ca Rusia să creeze un important hub al gazelor naturale în Turcia, printr-o reorientare a aprovizionărilor destinate gazoductelor Nord Stream de sub Marea Baltică, avariate de explozii luna trecută.

Autorităţile suedeze şi daneze anchetează cu privire la aceste explozii ca acte de sabotaj, dar nu au anunţat  cine consideră ele că ar fi vinovat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.