Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat duminică „aşteptările mari” de la discuţiile cu liderul chinez Xi Jinping înaintea vizitei acestuia în Rusia. „Relaţiile ruso-chineze au ajuns la cel mai înalt nivel din istoria lor şi continuă să se întărească”, a precizat Putin într-un articol pentru People’s Daily, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calitatea relaţiilor dintre Moscova şi Beijing este „superioară celei a uniunilor politice şi militare din perioada Războiului Rece”, a menţionat el.

În relaţiile dintre Moscova şi Beijing „nu există nici limite şi nici subiecte interzise”. „Dialogul nostru politic este sincer”.

Putin a adăugat că, spre deosebire de „unele ţări care pretind hegemonie şi aduc discordie în armonia globală, Rusia şi China construiesc punţi la propriu şi la figurat”.

Xi Jinping este aşteptat luni la Moscova pentru o vizită de trei zile, prilej pentru Putin să întâlnească „un bun prieten”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.