Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia va fi nevoită să riposteze, dacă Washingtonul ca impune un nou val de sancţiuni vizând Moscova, pe care le-a descris drept “ilegale”. Putin a atras atenţia că atitudinea SUA faţă de ţara sa este “mitocană” şi nu este rezonabilă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul unei vizite în Finlanda, Putin a comentat un vot al Camerei Reprezentanţilor din SUA, care a aprobat marţi noi sancţiuni pentru Moscova şi să îl oblige pe preşedintele Donald Trump să obţină permisiunea aleşilor înainte de a modifica orice măsuri vizând Rusia.

Sancţiunile trebuie să ie aprobată de Senat şi semnate de Trump. Un consilier de la Casa Albă a declarat că preşedintele ar putea bloca legislaţia pentru a impune un acord mai dur.

Putin, care a negat în repetate rânduri acuzaţiile americane privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut, a declarat că Moscova va decide cum să reacţioneze după ce va vedea textul final al sancţiunilor.

“După cum ştiţi, exercităm reţinere şi răbdare, dar, la un moment dat, va trebui să ripostăm. Este imposibil să tolerăm la nesfârşit această mitocănie faţă de ţara noastră”, a spus liderul de la Kremlin.

“Când va veni răspunsul nostru? Care va fi acesta? Va depinde de versiunea finală a proiectului de lege, care este dezbătut în prezent în Senatul american”, a adăugat el.

Putin a descris sancţiunile propuse drept “extrem de cinice” şi a afirmat că demersul pare o tentativă a Washingtonul de a folosi „avantajele sale geopolitice (…) pentru a apăra interesele economice în detrimentul aliaţilor săi”.

Cu toate acestea, el a dat asigurări că Moscova are “mulţi prieteni” în Statele Unite şi şi-a exprimat speranţa ca, la un moment dat, situaţia să se remedieze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.