Vladimir Putin a vorbit vineri la Forumul economic de la Sankt Petersburg, considerat un fel de replică autohtonă a Forumului Economic Mondial de la Davos, şi, pentru a-şi justifica operaţiunea militară din Ucraina l-a calificat pe omologul său de la Kiev, Volodimir Zelenski, care are origini evreieşti, drept o "ruşine pentru poporul evreu", acuzând din nou că ţara se află în mâinile neonaziştilor, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut mulţi prieteni evrei încă din copilărie. Şi ei spun că Zelenski nu este evreu, ci o ruşine pentru poporul evreu. Nu este o glumă", a declarat Vladimir Putin, al cărui discurs a fost transmis în direct de televiziunea rusă.

El l-a acuzat din nou pe preşedintele ucrainean că "îi acoperă pe acei nenorociţi de neonazişti" şi că îi tratează ca pe nişte eroi pe colaboratorii nazişti din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "De ce nu ne ascultă?", a întrebat el retoric. "Suntem obligaţi să luptăm împotriva acestui lucru", a afirmat Putin.

"Avem tot dreptul să considerăm că obiectivul de denazificare a Ucrainei este unul dintre obiectivele-cheie", a adăugat el reluând acuzaţiile de presupus "genocid" asupra rusofonilor din Ucraina, invocate în momentul invadării ţării vecine.

Vorbind despre situaţia de pe front, Putin a spus că în curând Ucraina îşi va epuiza tot stocul propriu de armament şi va depinde exclusiv de livrările din străinătate, iar în aceste condiţii nu va mai putea rezista mult. "În curând, Ucraina va înceta cu totul să mai folosească propriile echipamente. Nu va mai rămâne nimic din el. Tot ceea ce folosesc în luptă este adus din afară. Nu poţi lupta mult timp aşa", a spus Putin.

În ceea ce priveşte contraofensiva Ucrainei, Putin a continuat să susţină teza Moscovei că până acum se dovedeşte a fi un eşec. "Nu şi-au atins obiectivele în niciunul dintre sectoare. Cred că forţele armate ucrainene nu au nicio şansă aici", a declarat liderul de la Kremlin.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Arme nucleare tactice ale Rusiei sunt deja în Belarus, anunţă Putin. El spune că are o părere negativă despre folosirea acestora, dar precizează în ce condiţii ar face-o

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.