Preşedintele Vladimir Putin a spus miercuri, în declaraţii prezentate la televiziunea de stat rusă, că Moscova a observat o "acalmie" în contraofensiva Ucrainei, iar Kievul a suferit pierderi grele în atacurile din sud, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a început să vorbească din ce în ce mai des despre situaţia de pe câmpul de luptă, ceea ce arată probabil faptul că războiul, care durează deja de 16 luni, a ajuns într-un moment critic odată cu lansarea contraofensivei mult aşteptate a Ucrainei.

"În mod ciudat, în acest moment asistăm la o anumită acalmie. Acest lucru se datorează faptului că inamicul suferă pierderi serioase, atât în ceea ce priveşte personalul, cât şi echipamentele", a declarat el. Putin a recunoscut însă, la rândul său, că potenţialul ofensiv al Ucrainei "nu a fost încă epuizat, există şi rezerve pe care inamicul se gândeşte unde şi cum să le introducă", a precizat el. Totuşi, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, el a declarat că forţele ucrainene nu au "nicio şansă".

Comentariile sale au fost făcute în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut, într-un interviu pentru BBC, că progresul armatei sale este "mai lent decât se dorea", dar a subliniat că Kievul nu vrea să fie presat să se grăbească. El a explicat că ofensiva militară nu se va desfăşura cu uşurinţă deoarece un teritoriu de 200.000 de km pătraţi din Ucraina este minat de forţele ruseşti. "Orice ar dori unii, inclusiv încercările de a face presiuni asupra noastră, cu tot respectul cuvenit, vom avansa pe câmpul de luptă în modul pe care îl considerăm noi cel mai bun", a punctat el.

Ucraina afirmă că a recuperat până acum opt sate în contraofensiva sa, deşi doar unul dintre acestea a fost în ultima săptămână.

Contrazicând declaraţia lui Putin privind o acalmie pe câmpul de luptă, serviciile britanice de informaţii ale Ministerului Apărării au afirmat miercuri pe Twitter că "luptele intense continuă în sectoare dIn sudul Ucrainei".

CITEȘTE ȘI Zelenski admite că progresele contraofensivei sunt "mai lente decât se dorea" - BBC

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.