Preşedintele rus Vladimir Putin a adus un omagiu piloţilor ucişi în lupta împotriva unei revolte eşuate în weekend, confirmând pentru prima dată că aviatori ruşi au fost pierduţi în luptă în timp ce grupul de mercenari Wagner mărşăluia spre Moscova, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Discursul televizat al lui Putin de luni a fost primul său comentariu public de la revolta armată de sâmbătă, condusă de liderul mercenarilor Evgheni Prigojin, şi a confirmat rapoartele de pe reţelele de socializare potrivit cărora forţele Wagner au doborât avioane ruseşti în timpul luptelor. "Curajul şi sacrificiul de sine al piloţilor-eroi căzuţi au salvat Rusia de la consecinţe tragice şi devastatoare", a declarat Putin, adăugând că rebeliunea a ameninţat însăşi existenţa Rusiei şi că cei care se află în spatele ei vor fi pedepsiţi.
 
Nu au existat informaţii oficiale cu privire la numărul de piloţi care au murit sau câte avioane au fost doborâte.
 
Unele canale ruseşti de pe Telegram care monitorizează activitatea militară a Rusiei, inclusiv blogul Rybar, cu peste un milion de abonaţi, au raportat sâmbătă că 13 piloţi ruşi au fost ucişi în timpul revoltei de o zi.
 
Printre avioanele doborâte se numără trei elicoptere de război electronic Mi-8 MTPR şi un avion Il-18 cu echipajul său, a relatat Rybar.
 
Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste rapoarte. De asemenea, nu a fost clar în ce circumstanţe au fost doborâte aeronavele şi ucişi piloţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.