Preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat anul trecut 10,2 milioane de ruble (aproape 114.000 de euro), conform declaraţiei de avere a liderului de la Kremlin, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducătorul în vârstă de 69 de ani mai are un apartament de 77 de metri pătraţi şi trei maşini, au declarat vineri serviciile sale. Acest număr a stârnit hilaritatea detractorilor săi de pe internet, care estimează averea şefului Kremlinului, aflat la putere de două decenii, la aproximativ 200 de miliarde de euro.

În ianuarie 2021, echipa opozantului rus Alexei Navalnîi, în prezent încarcerat, a publicat un videoclip care dezvăluie un palat luxos de pe malul Mării Negre pe care Vladimir Putin, fost agent KGB, l-ar fi construit pentru 900 de milioane de euro. Kremlinul a numit videoclipul o minciună.

Potrivit declaraţiei anuale publicate de preşedinţia rusă, Putin nu ar fi nici cel mai bine plătit politician rus în 2021. Denis Mantourov, ministrul rus al Industriei şi Comerţului, a câştigat 704,7 milioane de ruble (78 milioane euro), în timp ce Vladimir Medinski, negociatorul şef rus în negocierile de pace cu Ucraina, ar fi câştigat anul trecut 1,2 milioane de euro, de zece ori mai mult decât şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.