Purtatul măştii în spaţiul public devine obligatoriu începând de miercuri pe tot teritoriul regiunii Bruxelles, a anunţat guvernul regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Masca era obligatorie în majoritatea locurilor publice din 11 iulie. Însă, măsura generalizării s-a luat după ce în cele 19 comune din regiune a fost depăşit pragul de 50 de contaminări zilnice la 100.000 de locuitori.

"Purtarul măştii care acoperă nasul şi gura este obligatoriu pentru toate persoanele trecute de 12 ani şi în locurile publice şi în cele private accesibile publicului, pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles-Capitale", au anunţat autorităţile locale.

Excepţie de la purtatul măştii se poate face în timpul practicării unui sport, dar şi în cazul persoanelor cu un handicap care nu pot purta mască sau vizieră.

Belgia, ţară de 11,5 milioane de locuitori, a depăşit pragul de 75.000 de persoane contaminate cu Covid-19 de la începutul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.