Purtarea măştii sanitare este obligatorie în public în capitala iraniană, iar cei care vor încălca regula vor fi amendaţi, a anunţat sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul se confruntă cu al treilea val de contaminări cu noul coronavirus.

Sâmbătă, autorităţile au anunţat 195 de decese pentru ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 28.293.

Cât priveşte noile cazuri, au fost raportate 3.875. Totalul contaminărilor a depăşit pragul de 496.000. 

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Purtarea măştii sanitare a devenit obligatorie în spaţiile publice închise în luna iulie, însă nu au fost impuse amenzi. Acum, este obligatorie purtarea ei oriunde în oraş, iar cine va fi prins fără mască va plăti o amendă de 500.000 de riali (aproximativ 10 euro), iar cei infectaţi care nu rămân în auto-izolare sau nu îşi informează cunoştinţele şi colegii că sunt bolnavi vor fi amendaţi cu 2 milioane de riali.

Şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice din Teheran au fost închise pentru o săptămână începând din 3 octombrie, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Guvernatorul oraşului a prelungit această măsuri, vineri, pentru încă o săptămână.

La nivel global, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate aproximativ 37 de milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 1,07 milioane de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.