Autorităţile din Paris au decis ca de luni în zonele foarte frecventate purtarea măştii în aer liber să devină obligatorie, pentru evitarea propagării coronavirusului, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura este valabilă pentru toate persoanele care au vârsta de cel puţin 11 ani, atât în unele zone din capitală cât şi în regiune, începând de luni, ora locală 08.00.

“Toţi indicatorii arată că virusul circulă din nou mai activ în regiune”, se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Zonele în care purtarea măştii va fi obligatorie vor fi evaluate în mod regulat şi s-ar putea extinde în săptămânile următoare, în funcţie de evoluţia epidemiei.

Marţi, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut ca purtarea măştii să fie obligatorie în mai multe zone aglomerate ale capitalei.

Prezentată mult timp de autorităţile franceze ca fiind inutilă, masca a devenit obligatorie la 20 iulie în locurile publice din Franţa, în interior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.