Scott Pruitt, nominalizat de preşedintele american Donald Trump pentru a conduce Agenţia de Protecţia a Mediului, a depus jurământul pentru învestirea în funcţie, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pruitt, un critic vehement al agenţiei, a fost aprobat de Senatul controlat de republicani, în pofida tentativelor democrate de a amâna confirmarea.

Pruitt a fost confirmat în noua poziţie cu 52 de voturi ”pentru” şi 46 de voturi ”împotrivă”, după ce republicanul John Barrasso a susţinut că acesta va reforma şi moderniza EPA.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Republicanii au acuzat că, în ultimii ani, această agenţie federală a ucis locuri de muncă în industria extragerii petrolului şi a mineritului prin reducerea emisiilor de gaze nocive din Statele Unite.

Joi, un judecător din Oklahona a ordonat publicarea, până marţi, a e-mailurilor trimise şi primite de directori din industria petrolului şi gazelor. Pruitt, în vârstă de 48 de ani, a refuzat să predea e-mailurile din ultimii doi ani.

Republicanii au estimat că Pruitt va reseta obiectivele agenţiei.

“Nu am nicio îndoială că Scott va readuce EPA la obiectivele sale de bază”, a declarat senatorul de Oklahoma James Inhofe, acuzând agenţia că şi-a depăşit atribuţiile şi că a introdus norme ilegale.

“EPA le-a făcut viaţa grea familiilor din toată America”, a spus senatorul de Wyoming John Barrasso, adăugân că Pruitt va aduce “o schimbare necesară”.

Organizaţiile pentru protecţia mediului şi-au exprimat teama că va relaxa reglementările privind companiile energetice. “Scott Pruitt este cea mai proastă alegere pentru a conduce EPA”, a avertizat preşedintele Consiliului pentru Apărarea Resurselor Naturale, Rhea Suh.

Confirmarea lui Pruitt înseamnă că preşedintele Trump a ocupat 14 din totalul de 22 de posturi din cabinet. El i-a acuzat pe democraţi pentru că au obstrucţionat confirmarea în funcţie a nominalizaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.