Protestatari din Atlanta au blocat temporar o autostradă importantă şi au incendiat un restaurant Wendy’s, în urma împuşcării mortale a unui bărbat de culoare care încerca să scape de arestare, un incident care ar putea amplifica tensiunile la nivel naţional legate de rasă şi tacticile poliţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restaurantul a ars mai bine de 45 de minute, înainte ca echipajele de pompieri să sosească pentru a stinge incendiul, protejate de poliţişti, a arătat televiziunea locală. Între timp, clădirea aflată în apropierea unei benzinării s-a carbonizat carbonizată.

Alţi manifestanţi au pornit pe autostrada Interstate-75, blocând traficul, înainte ca poliţia să folosească un şir de maşini pentru a-i îndepărta.

Şefa poliţiei oraşului, Erika Shields, şi-a dat demisia sâmbătă, în urma împuşcării, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a lui Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, scenă surprinsă de camerele de supraveghere din zonă.

Departamentul de poliţie l-a concediat pe ofiţerul care l-ar fi împuşcat şi ucis pe Brooks, a declarat sâmbătă, purtătorul de cuvânt al poliţiei, Carlos Campos. Un alt ofiţer implicat în incident a fost plasat în concediu administrativ. Ambii ofiţeri sunt albi.

Moartea lui Brooks a urmat unei săptămâni de manifestaţii în marile oraşe din Statele Unite provocate de moartea lui George Floyd, un afro-american care a murit pe 25 mai, după ce un ofiţer de poliţie din Minneapolis l=a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute, în timp ce îl aresta.

Incidentul de vineri au avut loc după ce poliţiştii au fost chemaţi la Wendy’s, unde Brooks a adormit în maşină, blocând accesul altor clienţi ai restaurantului. Ofiţerii au încercat să-l aresteze după ce acesta nu a trecut testul de alcool, potrivit Biroului de Investigaţii din Georgia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.