Protecţia Civilă italiană a revizuit în scădere bilanţul victimelor cutremurului din centrul Italiei, de la 247 la 241 de morţi, după ce una dintre cele mai afectate zone şi-a revizuit bilanţul, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa operaţiunilor Protecţiei Civile Immacolata Postiglione a precizat că a revizuit în scădere bilanţul pe care l-a anunţat joi, în urma revizuirii bilanţurilor în zona Arquata din regiunea Le Marche.

Cea mai mare parte a victimelor - 195 - sunt din Amatrice şi  Accumuli, situate în regiunea Lazio, mai aproape de Roma.

Postiglione a subliniat că bilanţul este provizoriu şi că sunt în curs căutări.

Pe de altă parte, o poloneză care a supravieţuit cutremurului din centrul Italiei a declarat că nu va uita niciodată "murmurul diabolic al pereţilor care se mişcau".

Ewa Szwajak a declarat joi pentru postul polonez TVN24 că ea şi soţul ei au fost treziţi, la Amatrice, de zguduituri şi un "zgomot teribil". Ea şi-a luat fiul în vârstă de patru ani, l-a învelit, iar familia a ieşit din casă prin balcon.

"Ştiam că e un cutremur", a spus ea. "Voi ţine minte până voi muri acest zgomot, murmurul diabolic al pereţilor care se mişcau".

Szwajak a declarat că vecinii ei Sergio şi  Assunta şi fiul lor în vârstă de 13 ani nu au supravieţuit.

"Casa din faţă s-a surpat, iar noi am ieşit din balcon peste dărâmături. Dormitorul vecinilor noştri nu mai exista", a declarat poloneza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.