Fostul premier Robert Fico, al cărui Partid Smer a obţinut o victorie în alegerile parlamentare sâmbătă, anunţă că va face totul pentru ca între Rusia şi Ucraina să înceapă negocieri de pace cât mai rapid posibil, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fico nu a obţinut suficiente voturi pentru a guverna singur, însă are şanse să se întoarcă la şefia Guvernului cu sprijinul unei coaliţii.

Fico este considerat un prorus, iar anunţul său cu privire la negocieri de pace riscă să înfurie Ucraina, care nu vrea să negocieze sau să cedeze teritorii Rusiei.

”Mă voi limita la o singură frază. Slovacia şi slovacii au probleme mai mari decât Ucraina”, a răspuns el, întrebat care este poziţia sa faţă de această ţară invadată de Rusia.

”Ucraina este o tragedie uriaşă pentru toată lumea. Dacă Smer este invitat să formeze un guvern, eu voi face totul, inclusiv în Uniunea Europeană (UE), pentru ca negocieri de pace să înceapă cât mai curând posibil”, a declarat el.

”Şi mai multe omoruri nu vor ajuta pe nimeni. Ne cunoaşteţi opinia. Eu mi-aş petrece mai degrabă zece ani negociind pacea şi compromisuri decât să las oamenii să se omoare între ei timp de zece ani şi să ajungă acolo unde suntem noi azi. Nu ne schimbăm poziţia de partid al păcii”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.