Deputaţii din Comisia Legislativă au adoptat miercuri înscrierea în Constituţia franceză a a ”libertăţii garantate” femeilor de a recurge la o întrerupere voită a sarcinii (avort), prima etapă a unui parcurs în Adunarea Naţională, însă mai incert în Senat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect de modificare a Constituţiei - care-i ”îngrijorează” pe parlamentarii partidelor Le Republicanis (LR, dreapta, opoziţie) şi Adunarea Naţională (RN, extremă dreapta), urmează să fie examinat miercurea viitoare în hemiciclu, iar apoi să fie trimis Senatului, dominat de opoziţia de dreapta şi centru.

În cazul în care proeictul este adoptat în Camera superioară a Parlamentului francez în aceeaşi formă - o ipoteză inceră la acest moment -, Parlamentul urmează să se întrunească în Congres la Versailles, la 5 martie, în vederea unei adoptări defintive cu o majoritate de trei cincimi din voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.