Programul Alimentar Mondial (PAM) se pregăteşte să importe făină şi cereale în Liban, cu scopul de a aproviziona morile şi brutăriile din ţară, după distrugerea principalului terminal portuar al ţării, în explozii care au avut loc marţi seara la Beirut, a anunţat vineri agenţia ONU, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PAM este îngrijorat de riscul ca explozia şi pagubele din port să exacerbeze o situaţie deja tensionată în domeniul securităţii alimentare, care s-a degradat din cauza celei mai profunde crize financiare din ţară şi a pandemiei covid-19”, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei umanitare ONU.

Programul urmează să distribuie colete cu alimente câtorva mii de gospodării, a anunţat ea.

”PAM este totodată pregătit să ofere Libanului o susţinere în domeniul gestionării lanţului de aprovizionare şi logistic şi expertiza sa”, a precizat purătoarea de cuvânt a agenţiei ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.