Un profesor american de psihologie, Jeffrey Keene, în vârstă de 63 de ani, a fost dat afară după ce le-a cerut elevilor săi de la Liceul Dr. Phillips, în apropiere de Orlando, în Florida, să-şi scrie necrologul, anunţat el pe Facebook şi precizează că a vrut să-şi lege cursul de un exerciţiu menit să-i pregătească pe elevii săi de pătrunderea în liceu a unei persoane înarmate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Azi este ultima voastră zi de viaţă, scrieţi-vă necrologul”, le-a spus ele elevilor şi le-a cerut să-şi scrie ”impresiile” legate de aceastp ”simulare” şi să reflecteze la masacrele repetate din Statele Unite, la posibilele lor soluţii şi, astfel, să-şi imagineze biografia după moarte.

Într-o notă, el scria ”vă mulţumesc că v-aţi dat seama că nu este absolut deloc vorba despre a vă perturnba”.

El a fost concediat marţi.

Autorităţile şcolare îl acuză, într-un comunicat publicat de presa americană, de faptul că le-a dat o ”temă nepotrivită” elevilor săi.

Jeffrey Keene s-a apărat la posturile americane de televiziune locale.

”Nu era ca să-i îngrozească sau să-i facă să se gândească că vor muri, ci să-i ajute să înţeleagă ce este important în vaiaţa lor”, a declarat el la NBC News.

Concedierea sa l-a ”încremenit”, a declarat el la Fox News 5.

”Le vorbeam elevilor despre lumea în care tăiesc a armelor de foc, a atacatorilor”, a spus el.

Armele de foc au devenit în 2020 principala cauză a mortalităţii în rândul minorilor americani - cu 4.368 de morţi -, urmate de accidente de maşină şi overdoze, potrivit centrului de Prevenţie şi Luptă împotriva Bolilor (CDC).

Băile de sânge în mediul şcolar reprezintă doar o mică parte a atacurilor armate, dar care marchează puternic.

Statele Unite au fost zguduite de carnagiile comise în 2012, într-o şcoală din Sandy Hook, în Connecticut, soldat cu moartea a 20 de copii, şi din mai 2022, la Uvalde, în Texas, soldat cu moartea a 19 copii şi doi profesori.

O majoritate a americanilor rămâne însă foarte ataşată de dreptul de a purta arme de foc şi nu vrea să audă de ncio reformă, nici măcar minimală.

Doi aleşi din Tennessee (sud) au fost daţi afară don Parlamentul local pentru că s-au alăturat unor manifestanţi care au venit să ceară, în hemiciclu, reglementări mai bune ale armelor de foc, în urma unui atac într-o şcoală primară la Nashville.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.