Fostul director adjunct al FBI, Andrew McCabe, a redactat un memoriu privind circumstanţele care au dus la concedierea lui Comey, vorbind despre o conversaţie pe care a avut-o cu procurorul general-adjunct Rod Rosenstein despre pregătirile concedierii, conform informaţiilor New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform memoriului lui McCabe, Rosenstein i-a indicat că i s-a cerut să facă referire la investigaţia despre amestecul Rusiei în propriul său memoriu despre Comey. Dar versiunea finală nu a inclus Rusia şi s-a concentrat pe scandalul e-mailurilor, în care a fost implicată Hillary Clinton.

Rosenstein l-a numit pe Mueller procuror special în mai 2017, la o săptămână după ce Comey a fost concediat.

Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului care face parte acum din echipa de avocaţi ai lui Trump, a declarat că doreşte ca investigaţia lui Mueller să se încheie nu mai târziu de septembrie. El şi-a exprimat îngrijorarea că, dacă va dura mai mult, va afecta alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Vorbind la Fox News, mai târziu, Giuliani a sugerat că Trump l-ar putea concedia pe procurorul general Jeff Sessions după ce ancheta lui Mueller s-a încheiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.