Procurorul general din New York a anunţat că a intentat un proces care vizează desfiinţarea puternicei Asociaţii Naţionale a Armelor (NRA) din SUA, pe care o acuză de fraudă fiscală, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Letitia James a susţinut că de fondurile NRA au beneficiat mai mulţi lideri ai asociaţiei, printre care şi preşedintele Wayne LaPierre, bani folosiţi în scop personal. 

"Pentru aceşti ani de nereguli financiare suntem hotărâţi să cerem dizolvarea completă a NRA", a spus ea. 

Asociaţia nu a comentat. 

James a precizat că cei patru acuzaţi - LaPierre, Wilson Phillips, Joshua Powell şi John Frazer - "au instituit o cultură a autocontrolului, un management defectuos şi neglijent al NRA care este ilegal, opresiv şi fraudulos". 

Procurorul a vorbit despre mai multe acuzaţii împotriva acestora, dar l-a acuzat pe LaPierre, mult timp la conducerea acestui puternic grup pro-arme, că este principalul vinovat de ceea ce se întîmplă în această asociaţie.  

Una dintre acuzaţii a fost faptul că LaPierre a fost în Bahamas de mai mult de opt ori cu un avion privat, folosind fonduri destinate NRA, care se ridică la 500.000 de dolari. 

Corupţia din NRA este "atât de extinsă", a adăugat procurorul, încât desfiinţarea ei este necesară. 

Procurorul Letitia James, din partea democraţilor, a respins acuzaţiile că demersul său ar fi influenţat politic, ştiindu-se faptul că NRA este apropiată de Partidul Republican. 

"Am urmărit faptele şi legea. Am ajuns la concluzia că, din păcate, NRA funcţiona ca o puşculiţă pentru interesele personale ale acuzaţilor", a mai declarat ea. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.