Anchetatorii germani nu au dovezi, în această etapă, că Rusia a fost în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, potrivit dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest lucru nu poate fi dovedit în acest moment; Investigatiile sunt în curs de desfăşurare", a declarat procurorul general federal Peter Frank pentru ediţia de duminică a ziarului Die Welt.

Cu ajutorul a două vase de cercetare, probe de apă şi sol dar şi rămăşiţe din conducte, iar locul bombardat fusese, de asemenea, documentat cuprinzător, a spus el. "În acest moment noi evaluăm toate acestea din punct de vedere criminalistic".

La sfârşitul lunii septembrie, un total de patru scurgeri de la cele două conducte fusese descoperit după explozii în apropierea insulei daneze Bornholm din Marea Baltică. 

Autorităţile suedeze de siguranţă au declarat în noiembrie că este un caz de sabotaj grav - fără însă a numi un vinovat.

Locurile unde au avut loc exploziile sunt în ape internaţionale în Zonele Economice Exclusive din Danemarca şi Suedia. Ambele ţări conduc propriile lor investigaţii. "Dar suntem în contact", a afirmat Frank.

Abia la scurt timp, cabluri esenţiale pentru sistemul de comunicaţii al căilor ferate au fost avariate în Berlin şi în statul Renania de Nord Westfalia la acea vreme. Traficul feroviar în mari părţi ale nordul Germaniei a fost oprit ore întregi.

Parchetul Federal investighează şi incidente care au avut loc la 8 octombrie, a spus Frank în interviu, precizând că ancheta nu este încă finalizată. "Ce pot spune: suspiciunea că aceasta a fost o acţiune străină de sabotaj ar putea să nu fie fundamentată până acum". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.