Parchetul federal din Manhattan a cerut vineri justiţiei americane să-l condamne pe Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, la o ”pedeapsă cu închisoarea substanţială” pentru că a cumpărat tăcerea actriţei de filme porno Stormy Daniels şi în legătură cu o fraudă fiscală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michel Cohen, care cooperează în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă complicitate între Rusia şi echipa de campanie electorală a lui Trump în 2016, a pledat vinovat de acuzaţii formulate împotriva sa în august.

Fostul avocat al preşedintelui a declarat atunci că a organizat plăţi, din ordinul lui Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, în schimbul tăcerii a două femei, dintre care una este Stormy Daniels, care spuneau că au întreţinut relaţii cu candidatul republican.

Robert Mueller a prezentat vineri o recomandare cu privire la o condamnare separată, într-un caz cu privire la faptul că acesta a minţit Congresul.

Michael Cohen este acuzat în acest caz că i-a minţit pe parlamentarii americani cu privire la discuţii despre construirea unui zgârie-nori propus de Trump Organization la Moscova.

Michael Cohen a pledat vinovat de această acuzţie săptămâna trecută.

Biroul lui Mueller cere, în această recomandare depusă vineri ca Michael Cohen să ispăşească orice pedeapsă pronunţată în acest dosar în acelaşi timp cu cea pronunţată în dosarul de la New York, apreciind că acesta a depus eforturi considerabile în cadrul anchetei procurorului special.

Procurorii de la New York cer în dosarul lor ca lui Cohen să i se recunoască cooperarea cu Mueller, dar subliniază că acesta nu a încheiat vreo înţelegere cu ei. Ei cer ca sentinţa să reflecte o reducere ”modestă” faţă de cei patr-cinci ani de închisoare prevăzuţi la nivel federal.

Avocatul urmează să fie condamnat miercuri de către judecătorul districtual american William Pauley, la Manhattan, cu privire la toate acuzaţiile de care a pledat vinovat.

Avocaţii săi au cerut ca el să nu fie condamnat la închisoare, afirmând că a cooperat amplu cu Robert Mueller şi cu Parchetul New Yorkului.

Trump denunţă ancheta lui Mueller drept o ”vânătoare de vreăjitoare” şi a respins în mai multe rânduri orice faptă reprobabilă. Locatarul Casei Albe l-a acuzat săptămâna aceasta pe Michael Cohen că a minţit în legătură cu afacerile sale comerciale în Rusia pentru a obţine o reducere a pedepsei cu închisoarea.

Biroul lui Robert Mueller a urmărit sau a obţinut condamnarea a aproximativ 20 de cetăţeni şi entităţi ruse şi a mai multor asociaţi ai lui Trump.

Acuzaţiile formulate împoriva lui Cohen de Parchetul din Manhattan decurg dintr-o sesizare a acestuia de către echipa lui Robert Mueller.

Rusia respeinge acuzaţii potrivit cărora s-a amestecat în alegerile americane din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.