Un priveghi pentru victimele atentatului de la Londra urmează să aibă loc luni seara la Potters Fields Park, nu departe de London Bridge şi Borough Market, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne vom uni în solidaritate şi ni-i vom aminti pe cei ucişi şi răniţi în acest atac terorist îngrozitor”, a declarat, duminică, primarul Londrei Sadiq Khan.

”Nu poate să existe o justificare sau scuză pentru aceste atacuri barbare şi laşe. Unindu-ne, ca oraş, vom transmite un mesaj puternic aici şi în întreaga lume, (şi anume) că londonezii nu vor fi intimidaţi vreodată de terorism”, a adăugat el.

”Mâine (luni), ca oraş, ne vom aduna la ora 18.00 (20.00, ora locală) în memoria lor şi ne vom gândi la familiile şi prietenii lor şi la numeroşii oameni care au fost răniţi şi care primesc îngriji în spitale din întreaga Londră”, afirmă primul primar musulman al capitalei britanice.

”Vom fi uniţi, ca oraş, în faţa terorii”, dă asigurări Khan.

KHAN ARE LUCRURI MAI IMPORTANTE DE FĂCUT DECÂT SĂ-I RĂSPUNDĂ LUI TRUMP

Pe de altă parte, primarul laburist are lucruri mai importante de făcut decât să-i răspundă preşedintelui american care l-a criticat într-un mesaj postat pe Twitter, a declarat un purtător de cuvânt al lui Khan, care a spus despre preşedinte american că este ”prost informat”.

”Primarul este ocupat, lucrează împreună cu poliţia, serviciile de urgenţă şi Guvernul să coordoneze răspunsul la acest atac terorist îngrozitor şi la şi să-i conducă şi să le dea asigurări londonezilor şi vizitatorilor oraşului nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al primarului, citat într-un comunicat.

”El are lucruri mai importante de făcut decât să răspundă mesajului prost informat pe care Donald Trump l-a postat pe Twitter care scoate în mod deliberat din context declaraţiile sale prin care-i îndeamnă pe londonezi să nu se alarmeze atunci când vor vedea mai mulţi poliţişti - inclusiv înarmaţi - pe străzi”, adaugă el.

Donald Trump l-a atacat duminică pe primarul Londrei Sadiq Khan, pe care l-a acuzat că nu ia în serios ameninţarea teroristă, la o zi după atentatul din centrul capitalei britanice.

”Cel puţin 7 morţi şi 48 de răniţi într-un atentat terorist şi primarul Londrei spune că «nu există motiv de îngrijorare!»”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter referindu-se la Sadiq Khan.

Acesta din urmă a condamnat ”în termenii cei mai puternici posibili” atentatul de la Londra, care a aruncat din nou Regatul Unit în şoc şi groază la doar o săptămână după cel de la Manchester.

”Trebuie să încetăm să fim politic corecţi şi să ne punem pe treabă în securitatea alor noştri. Dacă nu suntem inteligenţi va fi doar mai rău”, a avertizat Trump.

Sâmbătă, trei atacatori au intrat cu o camionetă în mulţime, pe London Bridge, iar apoi au atacat cu cuţitul trecători în acest cartier foarte animat, după care au fost împuşcaţi mortal de poliţişti.

”Aţi remarcat că nu avem o dezbatere despre arme în acest moment?”, a conchis preşedintele republican. ”Este pentru că au folosit cuţite şi un camion!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.