Prinţul William al Marii Britanii a revenit joi la îndatoririle publice, pentru prima dată de când soţia sa Kate a dezvăluit că face chimioterapie preventivă pentru cancer, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video transmis luna trecută, prinţesa de Wales, Kate, în vârstă de 42 de ani, a declarat că testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale abdominale majore, la care a fost supusă în ianuarie, au relevat cancerul, lucru pe care l-a descris ca fiind un "şoc imens".

William, în vârstă de 41 de ani, a lipsit de atunci de la angajamentele oficiale, în timp ce cuplul şi cei trei copii mici ai lor se acomodează cu impactul acestei veşti.

Deşi el şi fiul său cel mare, prinţul George, au fost fotografiaţi săptămâna trecută urmărind meciul echipei lor favorite de fotbal, Aston Villa, joi a fost prima dată când William a avut o apariţie publică oficială de la anunţul extrem de personal pe care Kate l-a împărtăşit cu publicul.

William a părut bine dispus în timp ce a discutat şi a ajutat personalul în timp ce se afla într-o vizită la o organizaţie caritabilă de redistribuire a surplusului de alimente. Un voluntar i-a înmânat carduri cu urări de "însănătoşire grabnică" pentru Kate şi pentru tatăl său, Regele Charles, care urmează, de asemenea, un tratament pentru o formă nespecificată de cancer. "Oh, sunteţi foarte amabil. Vă mulţumesc foarte mult", i-a spus prinţul.

Ulterior, el a vizitat un centru de tineret care a primeşte livrări regulate din partea organizaţiei caritabile.

În ceea ce o priveşte, Kate va reveni la îndatoririle publice atunci când echipa sa medicală va spune că se simte suficient de bine pentru a face acest lucru, a declarat biroul ei, dar nu a fost stabilit un termen.

Boala ei survine în acelaşi timp în care regele este absent de la îndatoririle publice de când a fost diagnosticat cu cancer. Cu toate acestea, el a salutat mulţimea în timpul unei plimbări după slujba religioasă de Paşte, la sfârşitul lunii martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.