Soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, prinţul Henrik, de origine franceză, suferă de demenţă, a anunţat miercuri Casa Regală, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma unei lungi verificări şi, recent, a unei serii de examene medicale desfăşurate pe parcursul verii, o echipă de specialişti a spitalului din Conpenhaga a conchis că Alteţa sa regală, prinţul Henrik, suferă de demenţă”, se arată într-un comunicat.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă, dar Palatul nu a menţionat boala exactă de care suferă prinţul.

“Acest diagnostic implică o degradare a funcţiilor cognitive ale prinţului”, se adaugă în anunţ.

Diagnosticul “poate fi însoţit de o schimbare în comportament, reacţiii, capacitatea de judecată, viaţa emoţională şi poate afecta, astfel, toate contactele cu lumea exterioară”, astfel că prinţul consort îşi va reduce activităţile, a precizat Casa Regală.

În vârstă de 83 de ani, soţul reginei Margrethe a II-a, care s-a pensionat în ianuarie 2016, este bine-cunoscut în Danemarca, în special pentru că nu şi-a ascuns niciodată dezamăgirea că nu a obţinut titlul de rege.

La începutul lunii august, el a anunţat public că refuză să fie înhumat alături de soţia sa, în mausoleul regal. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.