Prinţul Charles a vizitat duminică oraşul italian Amatrice, distrus de cutremurul din august 2016, soldat cu aproape 300 de morţi, dintre care 11 români şi trei britanici, relatează Standard.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu cască de protecţie pe cap, prinţul de Wales a vizitat, împreună cu primarul Sergio Pirozzi, oraşul.

Prinţul de Wales s-a plimbat singur, contemplând, prin “zona roşie”, unde ruinele caselor prăbuşite şi ale Turnului Civic, din secolul al XIII-lea, ocupă în continuare dealurile.

“Este o scenă de distrugere înfricoşătoare”, a spus el în faţa Bisericii Sant’Agostino, unde singurele semne de viaţă sunt pisicile fără stăpân.

“Mi-aş dori să pot face mai mult pentru voi, rezistenţa voastră este uimitoare”, i-a spus moştenitorul Coroanei britanice unui localnic, după ce a dat mâna cu membri ai echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi cu cei care ajută la reconstrucţie.

Charles, care a ajuns la Amatrice cu elicopterul, pentru că drumurile sunt distruse, a pus o jerbă de flori albe şi galbene într-un parc memorial, unde supravieţuitorii au dormit în zilelele de după seism.

El a văzut şi o fostă şcoală unde se află în prezent sediul serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Seismul cu magnitudinea 6,2, care s-a produs pe 24 august 2016, s-a soldat cu 297 de morţi. Printre ei s-au numărat trei britanici, inclusiv un adolescent de 14 ani din Londra, care se află în vacanţă cu părinţii şi sora sa.

Aproape 4.000 de oameni au rămas fără adăpost după dezastrul produs la aproximativ 100 de kimlometri nord-est de Roma.

Vizita de la Amatrice face parte din turneul european al prinţului de Wales, menit să consolideze relaţiile Regatului Unit cu aliaţii din UE, după Brexit. Ofensiva de şarm, care a începul în România şi se încheie miercuri, în Austria, vine la numai câteva zile după ce Londra a invocat oficial Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.