Prinţul Andrew urmează să se confrunte cu un proces civil la New York, deoarece moţiunea sa de respingere a cazului de agresiune sexuală al Virginiei Giuffre a fost respinsă miercuri de un judecător, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa juridică a prinţului britanic a încercat ca acest caz să fie respins pe motiv că era „insuficient din punct de vedere juridic”, în mare parte din cauza unui acord pe care l-a semnat în 2009 cu prietenul său, agresorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, despre care el a susţinut că l-a eliberat de orice răspundere.

Un judecător a respins această cerere miercuri.

„Nu se poate spune că Acordul din 2009 demonstrează, în mod clar şi fără ambiguitate, că părţile intenţionau ca de acesta să beneficieze „direct”, „în primul rând” sau „în mod substanţial” prinţul Andrew”, a scris judecătorul Lewis A. Kaplan în argumentul său de 46 de pagini. „Conform legii din Florida, această Curte nu poate rescrie Acordul din 2009 pentru a acorda pârâţilor drepturi în cazul în care acordul nu manifestă în mod clar intenţia de a le crea”.

Prin urmare, cel de-al doilea fiu al Reginei Elizabeth a II-a, care este al nouălea în ordinea succesiunii la tron, va fi obligat să lupte împotriva acuzaţiilor lui Giuffre de agresiune sexuală într-o sală de judecată din New York.

Virginia Giuffre, americana care l-a acuzat pe prinţul Andrew de abuzuri sexuale sub influenţa finanţatorului Jeffrey Epstein pe când avea 17 ani, a depus plângere contra ducelui de York în august 2021, la New York. 

În reclamaţie se arată că ducele de York este "un bărbat puternic" căruia Virginia Giuffre i-a fost „predată în scopuri sexuale” între anii 2000 şi 2002, începând cu vârsta de 16 ani, în reţeaua de trafic sexual pentru care Jeffrey Epstein a fost acuzat şi închis. Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în vara lui 2019.

Prinţul Andrew, care a respins deja aceste acuzaţii, este învinuit că "a agresat-o sexual" pe Virginia Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra, la o apropiată al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi pe proprietăţile omului de afaceri la New York şi din Insulele Virgine.

În vârstă de 61 de ani, prinţul Andrew a dezminţit "categoric" astfel de acuzaţii într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. El a spus că o fotografie în care apare alături de Vrginia Giuffre şi cu Ghislaine Maxwell în planul secund, nu ar fi adevărată. Maxwell este încarcerată.

În ciuda negărilor sale, prietenia cu omul de afaceri american şi scandalul creat l-au determinat pe prinţ să se retragă din viaţa publică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.