Un tribunal din Alger l-a condamnat la pedeapsa cu moartea pe Abdelmalek Hamzaoui, principalul acuzat în procesul asasinării francezului Hervé Gourdel, un ghid montan răpit şi decapitat de către jihadişti în Algeria în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, cinci însoţitori ai ghidului francez şi un al şaselea inculpat, judecaţi cu privire la faptul că nu au informat la timp autorităţile de această răpire, au fost achitaţi toţi, potrivit unui jurnalist AFP, prezent joi tribunal, la pronunţarea sentinţei.

Abdelmalek Hamzaoui este un presupus membru al Jund al-Khalifa, o grupare teroristă afiliată Statului Islamic (SI).

El neagă că a participat la răpirea ghidului francez, însă patru dintre însoţitorii acestuia l-au recunoscut în mod oficial la momentul răpirii lui Hervé Gourdel.

Alţi şapte complici ai lui Abdelmalek Hamzaoui au fost condamnaţi - în contumacie - la pedeapsa capitală, în pofida faptului că Algeria aplică din 1993 un moratoriu asupra pedepsei cu moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.