Grupul rus anti-război ”Stop the Wagons” (STW) a revendicat sabotarea principalei legături feroviare între Rusia şi sudul Belarusului, cu un dispozitiv exploziv, în apropiere de satul Novozîbkov, la aproximativ 15 kilometri de frontiera Rusiei cu Belarusul, anunţată luni de către guvernatorului regiunii ruse Belgorod, anunţă miercuri, în buletinul zilnic de informaţii despre Războiul rus din Ucraina. Ministerul britanic al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, ”guvernatorul regiunii ruse Belgorod a anunţat că un dispozitiv exploziv a avariat calea ferată în apropierea satului Novozâbkov, la aprocimativ 15 kilometri de frontiera ruso-belarusă. Această linie este principala legătură feroviară între Rusia şi sudul Belarusului”, subliniază ministerul britanic.

Rusia a trimis în ultimele săptămâni mii de militari în Belarus, după ce a anunţat înfiinţatrea unui grup militar comun.

Aceste mişcări de trupe alimentează temeri cu privire la o intrarea Belarusului în război împotriva Ucrainei.

”Grupul anti-război rus «Stop the Wagons» (STW) a revendicat incidentul”, anunţă ministerul britanic.

”Acesta este cel puţin al şaselea incident de sabotare a infrastructurii feroviare ruse revendicată de STW începând din iunie”, precizează spionajul britanic.

CONFRUNTĂRI ARMATE APRIGE LA BAHMUT, ÎN DONEŢK

Pe teren - după opt luni de conflict armat - confruntări aprige aveau loc la Bahmut - un oraş din regiunea separatistă Doneţk, în estul Ucrainei, anexată de Moscova în septembrie -, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească de luni de zile.

Cel puţin şapte civili au fost ucişi, iar alţi trei răniţi în oraş, anunţa marţi pe Telegram guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk Pavlo Kirilenko.

Într-un cartier rezidenţial din Bahmut, jurnalişti AFP au văzut pete de sânge pe pământ, după acest atac mortal de marţi.

”Am găsit, aici, un corp fără cap. Sunt şocat”, a declarat Serghii, în vârstră de 58 de ani, care a cerut protecţia anonimatului.

”Era un bărbat. Pur şi simplu mergea pe stradă”, declară el.

Jurnalişti AFP au văzut miercuri un fum dens deasupra oraşului.

”Au avut loc înaintări în timpul nopţii (de marţi spre miercuri), dar nu putem să dăm detalii pentru moment. Situaţia este complicată”, a declarat AFP, sub acoperirea anonimatului, un militar ucrainean angajat în apărarea oraşului Bahmut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.