Alegerile prezidenţiale din 2022 urmează să aibă loc în Franţa la 10 şi 24 aprilie, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, iar alegeri legislative la 12 şi 19 iunie, a precizat el, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste date au fost discutate luni, în cadrul unor consultări între partidele politice cu ministrul de Interne Gérald Darmanin.

O majoritate în favoarea acestor date s-a degajat marţi.

Alte date posibile ar fi fost 17 aprilie şi 1 mai în scrutinul prezidenţial şi 5 şi 12 iunie în cel legislativ.

”Perioada de strângere a celor 500 de susţineri” în alegerile prezidenţiale urmează să înceapă ”la o zi după publicarea decretului convocării alegerilor, la începutul lui 2022”, a precizat Gabriel Attal.

”În Guadeloupe, Martinica, Guyana Franceză, la Saint-Pierre-et-Miquelon, la Saint-Barthélemy, la Saint-Martin şi în Polinezia Franceză, alegătorii urmează să voteze sâmbăta, pentru a ţine cont de decalajul orar”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.