Şefa social-democraţilor suedezi Magdalena Andersson a demisionat miercuri din funcţia de premier la mai puţin de 12 ore de la învestirea sa în funcţie, în urma retragerii Partidului Verzilor din coaliţia de două partide, provocând incertitudini politice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andersson i-a spus însă preşedintelui Parlamentului că speră să fie nominalizată pentru a conduce un guvern al unui singur partid, iar perspectivele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de ridicate având în vedere sprijinul din partea altor partide.

Partidul Verzilor s-a retras după ce parlamentul a respins proiectul de buget al coaliţiei.

”Am cerut preşedintelui Parlamentului să fie eliberată din funcţia de prim-ministru. Sunt pregătită să fiul premierul untr-un guvern al unui singur partid, social-democrat”, a declarat Andersson într-o conferinţă de presă.

Partidul Verzilor a anunţat că o va susţine într-un nou vot de confirmare în Parlament, în ce Patrtidul de Centru a anunţat că se va abţine, ceea ce în practică este echivalent cu susţinerea sa.

Partidele dde dreapta din opoziţie, Moderaţii şi Creştin Democraţii  sunt susţinute de Democraţii Suedezi, dat nu pot forma o majoritate în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.