Primul portret oficial regelui Charles al III-lea a fost prezentat public luni, pe contul de Twitter al familiei regale, o fotografie care va rămâne în istorie, după ceremonia încoronării de sâmbătă, însoţită de un mesaj semnat de rege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu coroana inmperială pe cap, sceptrul în mâna dreaptă şi orbul în mâna stângă, suveranul fixează cu privirea obiectivul aparatului de fotografiat.

El pozează în Sala Tronului, în Palatul Buckingham, la Londra.

Spre deosebhire de mama sa, Elizabeth a II-a, care stătea în picioare la în fotografia încoronării sale, în 1953, Charles al III-lea este aşezat.

El este aşezat pe unul dintre cele două scaune din 1902 fabricate pentru viitorul rege George al V-lea şi regina Mary în vederea încoronării lui Edward al VII-lea.

Portretul oficial este însoţit de un text, semnat de către Charles al IIi-lea.

”Soţia mea şi cu mine ţinem să ne adresăm cele mai sincere şi mai calde mulţumiri tuturor celor care au contribuit la transformarea acestui eveniment într-un moment atît de special”, scrie el.

”Să ştim că beneficiem de susţinerea voastră şi de încurajările voastre şi că suntem martorii bunătăţii voastre exprimate în atât de multe moduri diferite a fost cel mai frumos cadou de încoronare”, scrie regele.

Pe contul de Twitter al familiei regale - @RoyalFamily - s-au difuxat şi alte imagini de la această zi memorabilă - portretul reginei Camilla, o fotografie a celor doi suverani şi o imagine de grup a familiei regale, cu prinţul William şi prinţesa Kate.

Ceremonia încoronării regelui Charles al IIIi-lea a avut loc sâmbătă, la 6 mai, în Abaţia Westminster, la Londra.

Charles, însoţit de către soţia sa, regina Camilla şi de familia regală, s-a dus după încoronare la Palatul Buckingham, unde a avut loc o şedinţă foto pentru imortalizarea acestui eveniment istoric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.